18. heinäkuuta 2014

Kuulumisia.


Jönssi lenkin jälkeen.
Antti ja Jönssi on saahneet kuumimpien päivien aikhaan vain mussutella laitsalla. Parina päivänä kävin rannassa poikien kanssa.
Tiistaina kävin yksin uimassa ruunien kans. Antin selkään ilman satulaa, Jönssi käsihevoseksi mukaan.
Kiltit pojat, Jönssi mietiskeli rannassa taas hetken että uskaltaakohan tuohon veteen tulla. Joella kävi tuuli mikä teki aallot rantaan ja sekös se oli jännää!

Antti maltillisesti seisoskeli veessä, mie selässä, kun houkuttelin Jönssiä veteen. Lopulta se sitten totesi ettei tuonne huku ja tuli veteen reippaasti :)
Melko hyvä virta oli joessa jo siinä kohtaa missä hevoset joutuu uimaan kun tullee tarpeehksi syvä. Meinasin valua selästä pariin otteeseen kun virta pukkasi jaloille :D
Hauskaa silti oli, vaikka ois sitä juttukaveria mukaan kaivannu :D

Torstaina Veera tuli minun kans ratsastelleen. V ratsasti Antilla ja mie kipusin Jönssin kyytiin. Nuorella miehellä on ilmeisesti jokin kasvuvaihe päällä, kun selästä käsin liikkuminen ei ole tällä hetkellä yhtään miehleistä.
Melkein koko ajan sai pukata liikettä lisää. Käsihevosena se on niin reipas Antin mukana tallustaja ja nyt tosi nihkeä. Mutta omistaja tiesi kertoakin sen, sen takiahan J meille oikeastaan tuliki. Että saa ottaa rennosti, eikä tartte mietiskellä kenttä hommia.
Mukavampi siis liikutella ruunaa sen oman mielen mukaan, eli taidetaan jättää selkään könyämiset suosiolla pois kun se on epämukavaa hevoselle.
Onneksi se on tosi kiva käsihevonen niin mennee helposti Antin matkassa, niin ei tartte seisoskella kuitenkaan :)

Taakestakin saatiin kuulumisia. Herra on edistynyt kivasti. Mukavaa kun oikeat "ratsuratsu" ihmisetkään eivät pidä sitä ihan pelkkänä raatona, vaan kun kuulee muidenkin suusta siinä olevan potentiaalia, niin kyllä siitä aina hyvän mielen saa :)

""Käynnissä ruunimus jaksaa jo ihan kivasti kantaa etuosankin, ravissa pyrkii vielä kuolaimen taa ja tippuu sitten etupainoiseksi. Pieniä pätkiä jaksaa mennä ravissa ryhdikkäänä niska korkeimpana kohtana, ajoittain jää pohkeen taakse ja lähtee siihen 'leijumisraviin'. Se ravi on sille ihan liian raskasta, pätkän jaksaa, mutta sitten tippuu selkä alas. Silti se aina tarjoaa sitä, vaikka yritetään eteenpäin. 
Ravurin lihaksistoa sillä on vielä niin paljon jäljellä, että sekin tekee jäykkyyttä, plussaa on se, että lapakuopat on pienentyneen jo huomattavasti eli lihas kasvaa! Miinusta taas se, että satula käy liian kapeaksi. Taake on tosi mukava, paljon siinä on työtä mutta aina se yrittää parhaansa."" Taakella on omasta takaa tuo "leijumisravi". Se on ollu sillä alusta asti, kun alko opettelemaan oikein päin kulkemista. Keskittyy niin paljon olemaan oikein päin että vauhti tippuu tosi hitaaksi :) Mutta ehkä se siitä vielä, kun vaan saa voimaa lisää :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...