15. marraskuuta 2014

Kakara ja Pallero


Eilen oli Miran lenkitys päivä piiiitkästä aikaa, on ollut nuo kelit niin surkea ettei kengättömällä ponilla ole ollut mitään saumaa ajohommille. Mie olen ollu ihan varma että Mira on lihonu ihan muodottomaksi palloksi kun on kasvattanu karvaa, "tiineys turvottaa" ja ajamattomuuden takia myös tullut sitä ylimääräistä, mutta yllätys olikin suuri kun aloin laitteleen valjaista mahavyötä kiinni. Herttinen sehän meni helpommasti kiinni reiän enempi ko viimeksi kun on valjastettu. Ja voi sitä intoa mikä oli kun liikkeelle lähdettiin. Tuntu että pitää heti pihasta ponin päästä paineleen ravia. Maltto se sitten kävellä kuitenki ko ohjat otti kätheen, vähänki löysemmäksi ko puotti niin askel reipastu kummasti :)



Reippaasti poni päästeli ravia menheen koko meän lenkin ja pieni hyvä hiki oli pinnassa kun palathiin. Villatakkia niskaan ja tyytyväinen poni tarhaan päivä heinille.


Seuraavana olikin vuorossa ruuna Kakara eli Taake. Taakelle laittelin kukkahackit, kun se viimeksi oli niiiiin kiva niillä. Ne ja oma koulupenkki selkään ja menoksi. Raipan otin mukaan varoilta jos herra päättää jäädä jotaki puunjuurta tuijottaan ja junttaa paikalleen kun yksin lähdettiin ekaa kertaa koti metsiin. Väärässäpä olin ja raippaa ei tarvittu.


Aattelin että pittääpä huvikseen kokeilla nostaako ruuna laukkaa maastossa, kun sitä ei olla reenattu kun viimeksi aikoja sitten liinassa. Eihän se suoralla tasasella nostanut, lähti vaan kaahottelemaan ravurin ravia. Ravi takasin alas normaaliksi ja jatkettiin ravilla. Tiesin että kohta meille tulee ylämäki ja aattelin että kokeilen josko se siihen nostais laukan ja niinhän se teki. Ylämäethän on opittu menhen "lujjaa". ;) Hieno hyvä laukka nousi ja mikä riemu hevosella nousi kun se sai ohjat ja käskyn mennä. En muista milloin Kakara ois ollu niin "innokas" johonkin asiaan viimeksi. Sillä oli niiin hauskaa kun se sai painattaa laukalla menemään. Nosti se sitten mäen jälkheen tasasella tiellä vielä laukan kun kerran pyysin ja annoin sen mennä suoralla, otin sitten ohjaa ja muutama hyvän kootun askeleen laukalla ja ravi. Hyvä lopettaa silloin kun hyvin menee ja pyytää ite reenamatonta laukkaa alas kun se on Hyvä laukka, eikä oottaa että hevosen voimat loppuu ja laukka lopahtaa alas.



Hieno ja hyvä reissu kertakaikkiaan, Taaken kans on vielä paljon opittavaa, mutta eikhän met yhessä opita :)


Hieno jäbä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...