4. huhtikuuta 2016

Kevät, kevät


Kohta on jo kesä! Kevät tekee kovasti tuloaan ja ollaan saatu nauttia ihanista, lämpimistä päivistä. Hevosten päivä ohjelmiin on kuulunut vähän koulutuuppausta kentällä, ohjasajoa, lenkkeilyä narun päästä, syömistä, tarhassa möllötystä, auringosta nauttimista. Karvaa lähtee hurjasti jokaiselta, vaikka vielä sitä silti riittää.


S kävi pitämässä valkkua tosiaan pääsiäis perjantaina. Taake pääsi läpiratsastukseen ja sain olla tyytyväinen kun hevonen oli tosi hyvä eikä oltu saatu mitään jumejakaan aikaiseksi. Reenit on siis pysyneet aika hyvällä mallilla. Maastoiltu on ilman satulaa lepposasti keleistä nauttien, ihan mahtavaa kun aurinko lämmittää vielä illalla seitsemänkin aikaan. Mie en ite henkilökohtasesti nauti kesän liiallisesta kuumuudesta, mutta nämä kevään lämpimät päivät on sitä jotain kyllä.


Valmennuspäivänä keli oli melko vaihteleva ja kaikki parhaimmat pätkät Taakesta jäi kuvaamatta. S:n sanoja lainaten "Harmi kun kuvista ei näe sitä kuinka hyvältä Taake tuntui oikeasti.". Jospa sitä ens kerran osais kuvatakki taas.
Kuvissa Taakella on S:n Bates Innova satula testissä. Admiral ei sitten kuitenkaan jousta niin paljon kuin toivottaisiin sieltä rungostaan takakorkealle hevoselle ja se jää painamaan selän takaosaan kun paneelit eivät nouse ylöspäin. Niin raivostuttavaa, mutta eiköhän me joskus se oma penkki jostain löydetä.


Taake näyttää tällä hetkellä tältä rakenne kuvissa. 

31.3.16

31.3.16

Lyhyt selkäinen, takakorkea, isolapainen. Hyvin hankala löytää sopivaa penkkiä, ehdotuksia otetaan vastaan! Ja koulusatula nimenomaan etsinnöissä. Paneelit max 44cm. On tässä rojektia, huihai. Satuloitahan löytyi kyllä ihan varmasti montaki, jos olis useampi tonni laittaa kerralla.


Maileri raasu ei ole nyt päässyt liikkumaan isommasti kentälle tai muuallekaan kun joka paikka on jäässä ja jätkä on ilman kenkiä. Kovasti se kuitenkin on nautiskellut hienistään tarhassa ja välillä siellä revitellyt omiaan. Kovin on silti tyytyväisen oloinen ponipoika.


Iltapäivä päikkärit on mukava ottaa auringon lämmittäessä. Mikäs heinissä löhötessä kun voipi syyäkki samalla. Ettei vahingossakaan pääse laihtumaan, vai mitä.


Taake tutki että kyllä tämä kaveri on se sama Taneli kun joulukuussakin, 100kg hoikempana vaan.


2 kommenttia:

  1. Minäkin pidän keväästä, päivien jatkumisista ja linnun viserryksestä. Hienoja kuvia. Hauskaa kevättä sinulle, jään seurailemaan blogiasi :)

    VastaaPoista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...