22. huhtikuuta 2016

Koulutuupparit puskassa


Eilen oli töiden jälkeen jotenki tosi tööt olo ja tuntu ettei jaksa tehä mitään. Koti on ko pommin jäljiltä, pitäs siivota. Pitäs tehä ruokaa, pitäs siivota pihalla, pitäs pestä pyykkiä, pitäs, pitäs... Lista on loputon. Päivän pilvisyyden ja lumikuurojen jälkeinen auringon pilkahdus sai minuun kuitenkin vauhtia ja touhusin osan kotitöistä ja suuntasin tarhan kautta talliin. Taake raukka ei aavistanu mihin se oikein joutu kun tarhasta mukaan lähti.

Ihan ensimmäisenä talvikarvan irrottamista vanhalla kunnon hikiviilalla ei voi välttää ja tallin lattialle tippu aimo kasa karvoja. Sen jälkeen olikin Taaken eniten inhoama asia, nimittäin sen harjan laitteleminen. Päätin pitkästä aikaa kokeilla sykeröiden tekoa ja ne tosiaan on sen näkösiä ettei niitä ole juuri harrasteltu. Tämäkin idea lähti tuosta auringon näkemisen ilosta ja koulukisoista haaveillessa. Taake ei tykkää yhtään että sen harjaa nypitään, leikataan tai letitetään. Kyllä se paikallaan pysyy mutta heiluttelee päätään ja kaulaansa jatkuvasti, ettei varmasti nyplääjä saa mitään siistiä aikaiseksi.


Kun polle oli puunattu nakkasin selkään Tanelin satulan. Omaa kun meillä ei tällä hetkellä ole. Säätelin jalustimia ja loikkasin kyytiin. Suunnattiin lumen ja sohjon täyttämälle metsätielle. Alku kävelyjen jälkeen tehtiin väistöjä sekä käynti-seis siirtymisiä. Reipas kilometri tahdikasta ravia eteenpäin ja laukannosto. Normaalisti ollaan laukkaa menty "vapaasti" ja suht lujaakin maastossa, mutta tänään vaadinkin ruunan työntekoon myös tässä lajissa. Alun innostuskaahotuksen jälkeen laukka löytyi tosi kivana alle, muutama askel ja takaisin raviin.

Metsätietä on auottu tälle talvelle kahden kilometrin matka ja takaisin käännyttäessä ei otettu laukkaa ollenkaan vaan reenattiin ravi-käynti-ravi siirtymisiä sekä ravi-seis-ravi siirtymisiä. Tämä viimeksi mainittu alkoikin loppujen lopuksi tosi hyvin ja pysähdyksestä nousi pienellä pohkeella jo hyvä ravi. Kyllä meistä ehkä vielä koulutuuppareita tulee. Jos tänä kesänä saataisiin oikeasti Oikea kenttä.4 kommenttia:

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...