17. huhtikuuta 2016

Isojen ponien juttuja


Mailerin kanssa ollaan alettu pikku hiljaa opiskelleen kuolaimiin, valjaisiin sekä ohjiin. Ekan kerran valjaita käytettiin päällä tallissa, eikä jätkä noteerannu niitä milläänlailla. Seuraavan kerran niiden kanssa lähdeltiin kävelylle eikä niistä välitetty mitään. Aivan kun ne olisi aina olleet selässä, häntäremmi paikoillaan ja kuolaimet suussa. Yksin kun jätkän kanssa tallustelin tiellä laitoin ekoilla kerroilla pintelit "ohjiksi". Antavat vähän myöten mutta kuolaimiin tuli kuitenkin liikettä suussa kun itse päätä heilutteli suuntaan tai toiseen.



Perjantaina kun tallille sattui apukäsiäkin sopivasti, otettiin ihan oikeat ohjat käyttöön ja toinen ponia taluttamaan. Ohjien heiluttelut tai pienet "läpsäykset" ei saaneet mitään reaktiota aikaan varsassa. Onkohan joku käynyt sitä salaa reenaamassa?


Lauantaina ponilla oli mietintä päivä ja tänään viriteltiin sekki paikoilleen ja käytiin kävelyllä. Aurora pääsi itse ohjiin. Otettiin pysähdyksiä ja tiellä mentiin puolelta toiselle jotta saatiin vähän kääntymistä reenattua myös. Tällä hetkellä tämä rapanen "pihatie" on ainoa sula paikka missä Mailerin kanssa voi touhuilla ilman että tarttee liukastella kenenkään.

Mailerin säkäkorkeus kotimittauksilla on tällä hetkellä edestä 96cm ja takaa 99cm. Saapa nähä kuinka tuo meinaa vielä kasvaa. On se hieno ja fiksu nuori mies! Tavoitteena olisi ennen laitumelle lähtöä pystyä ohjasajamaan poikaa yksin kunnolla. Maileri pääsee kesäksi painimaan oman ikäistensä ja kokoistensa ponipoikien seuraan. Syksyllä voidaan sitten katsella uudelleen näitä ohjasajo-oppeja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...