22. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen estevalmennus


Oona ilmotteli mulle viikonloppuna että Taaken ensimmäinen estevalmennus on 21.7. Mie jotenki kuvittelin että se päivä on viikonloppuna. Olin niin päivistä sekasin että meinasin unohtaa koko valmennuksen! Oonahan tilasi minut hevosenhoitajaksi ja kuvaajaksi iltapäiväksi. Totta mie olisin kyllä tunkenu kentän laidalle joka tapauksessa, pitäähän se hevosen ensimmäinen valkka nähä! Taake on hypänny virallisesti nyt yhden kerran aiemmin ennen tätä valmennusta.Valmentaja tuli tallille Haaparannalta. Oona sanoi käyneensä tällä valmentajalla Haaparannan tallilla kerran vaiko pari aiemminkin. Nyt oli tallilla järkätty niinkin kivasti että tämä Kicki käy siellä kerran kuussa valmentamassa ratsukoita, eikä tyttöjen tartte pakata hevosia autoon ja ajella Hapitsulle. Helpompaa.


Kickihän puhui tottakai ruotsia ja mie ymmärsin sanoja sieltä täältä. Alkulämmittelyjen aikana naurahdin kun hän kysyi Oonalta onko hänen ratsu täysiverinen. Oona naurahti hälle että "Ehei, tämä on lämminverinen".

Mie aattelin ennen valmennusta tallissa Oonallekin ääneen että saa nähhä mikä fiasko tästä hommasta tulee, mutta Taake yllättiki meät kummatki positiivisesti. Se kulki tosi kivasti ja hyvällä tahdilla koko valmennuksen ajan. Puomeja ei kyttäilty vaan meni niitä kuin ois aina mennyt. Oikea laukka puomi ympyrä tehtävä meni ihan nappiin alusta asti. Vasen tuotti vähän hankalaaksia ruunalle aluksi, mutta muutaman kierroksen jälkeen sekin meni ihan hyvin. Vasen suunta on siis Taakelle vaikeampi muutenkin. Oonakin kommentoi lopuksi " Vaikeamman suunnan laukkaki oli yllättävän rauhallinen, ei se ole näin rauhassa tähän suuntaan laukannutkaan vielä". 

Valmentaja kysyi lopuksi multa omistanko hevosen. Vastasin myöntävästi ja sieltä tuli mahottoman pitkä litania kehuja hevosesta joita en siis kaikkea edes ymmärtänyt kun hän ruotsiksi puhui. Hevonen oli kuulemma "oikein symppis tapaus ja siitä ei uskoisi että se on lämminverinen. Laukkaan kun saa voimaa lisää niin siitä tulee tosi kiva." 

Tottahan se oli kyllä. Taake on aika symppis tyyppi!

Ensimmäinen "hyppy".


Puolen välin hyppy.


Viimeinen hyppy, kyllä se tyyliä hio joka hypyllä :)

4 kommenttia:

 1. Pieni korjaus, tulee kai Kalixista :) mutta Taake oli kyllä huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, höhö =D jotenki ihan aattelin että son haaparannalta :D Noo, ei se oo niin justiinsa! =)
   Olit kyllä kummanki kans ihan huikea!

   Poista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...