20. tammikuuta 2016

Kumisaapas leikkejä


Viime lauantaina meidän pihatto poppoo sai vahvistuksen kun haettiin Torniosta koeajalle suomenhevostamma Leimu. Leimu on 14v tamma joka on koeajalla ystävilläni. Hevonen on hankittu äiti-tytär ratsuksi jonka kanssa pääsisi ratsastuksen ja hevosen hoidon saloja oppimaan sekä yhdessä opiskellen mennään asioita eteenpäin, tottakai.


Leimu on oikein ystävällinen ja kiltti tamma. Kulkee omalla moottorilla jota ei kyllä tarvii raipalla patistaa vauhtiin. Hieman mamma on ruosteessa vähän kaikesta, mutta kun nämä pakkaset taas loppuvat niin päästään pikku hiljaa työnteon makuun. Eiköhän sieltä ne unohtuneet taidotkin löydy.

Taake ja Mira otti tulokkaan ihan hyvin vastaan pihatto poppooseen. Taake oli sitä mieltä että uus tamma onkin ihan kiva, eikä se harrastanut niin surkean näköstä "ilmaayksinpotkin"-touhujansa. Niiden sijaan se näytti tammalle itestään melkosia muuveja ja veti tarhassa semmosta ravia etten oo hetkeen nähny. Liekkö se esitteli itteään? Tälläsiä muuveja löytyy. Hassu ruuna. Onneksi tulivat hyvin juttuun.
Juoksutusta on harrasteltu Taaken kanssa nyt kun on pakkasta ollut sen verran ettei ite kyytiin tarkene. Se on ollut kuitenkin ihan hyvä, vasemman kierroksen jumitkin on vähän helpottaneet ja taipuminen sisälle on saatu vähän jumppailtua auki. Kulkeminen näyttää taas helpommalta ja sujuvalta.Maileri keksi eilen että vesiämpärin kaataminen on ihan super hauska juttu! Minusta se oli tietenki vähemmän hauskaa. Juuri kun olin saanut ämpärin lämpöstä vettä laitettua tarhaan ja käänsin selän niin ämpäri oli jo nurin. Toistettiin tämä vissiin kolme kertaa kun luovutin ja annoin varsan juoda ämpäristä kun pietin sitä ja sen jälkeen totesin että otan ämpärin mukaan kun se on muuten kohta hajalla.

Sisällä mietiskelin että minkä turvallisen systeemin keksisin kakaralle tarhaan leikkikaluksi, facebookin ihmeellisessä maailmassakin piti huudella joskos sopivaa vinkkiä löytyis. Ja löytyihän se, omistajan eli Auroran kumisaapas oli oiva valinta! Ensin saapasta vain nuuskuteltiin, sitten sitä vähän poljettiin ja kohta se vähän roikku jo hampaissa. Vielä Maileri ei ole keksinyt kuinka tuon kapistuksen saisi vaikka ilmaan heitettyä, mutta näkyy se olevan ihan hauska vekotin. Seuraavalla agrimarketin reissulla jätkä saa ihan oman pallon. Tässä eilisen iltapäivän videota saapasleikistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Varsojen rallatusta

Villapukuiset siskokset rallattelemassa kentällä. Näistä kuvista on jo reilu viikko aikaa ja karvaa on jo jonnin verran vähemmän, kummallaki...