14. maaliskuuta 2015

Kevään takuuvarma merkki


Niin se kesä tekee tuloaan. Kevät tuntuu olevan jo pitkällä, kun katselee muiden bloggaajien ja facebookin ryhmien jäsenten kuvia. Monien hevoset piehtaroi jo rapakoissa ja ratsastuskentät ovat sulat ja hyvässä kunnossa. Meillä ainoa takuuvarma kevään merkki on hevosten karvanlähtö ja auringon lämmittävät päivät.

Poni pitelee edelleenkin johtoasemaa karvanlähdön suhteen ja Tane tulee hyvänä toisena. Tänään huomasin ensimmäistä päivää lämpösten puottavan karvaansa. Eli kesä ei ole enään kaukana. Varma juttu.


Mira nauttii harjailuista ja kävely reissuista hirmuisesti. Varsinkin siitä ensin mainitusta, kutiseehan tuo lähtevä karva kauheasti. Poni viihtyykin lämpösistä eroten varjossa aurinkoisena päivänä, vaan onko tuo kummakaan kun tahtoo olla hieman tukalaa jo tuossa mammutti turkissa. Tänäänkin mittari näytti auringossa +7, mikä on paljon näillä meidän leveysasteilla.


Tänään, kun mulla oli vihdoin taas apukäsiä paikalla oli suunnitelmissa lämpösten irtohypytys. Alunperin Taake oli myös suitsittuna mutta kentälle mentäessä sattui pari muuttujaa ruunan säikähtäessä ja painellessa kotiin takaisin oli se jotenkin kummassa saanut ne rikottua. Oliko sitten astunut ohjien päälle vai mitä, mutta poskiremmit oli poikki molemmin puolin samasta kohtaa. Joskus vuonna kivi ja kirves on Antilla näin käydessä hajonneet ne ohjat, mutta että poskiremmit kummatki samasta kohtaa vielä napsahtaneet poikki niin en tiä mitä tuo tohelo rassu kerkesi touhuta. Nooh, jokatapauksessa kentälle sitten suunnattiin takaisin, Taake ilman suitsia. 


Ruunan ketku ei olekhan meillä ollessaan vielä kotona hyppinyt, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Kesällä torniossa on kyllä hypännyt ja tykännytkin hommasta. Tänään oli vain alku hieman hankalaa kun ei saatu kujaa aikaseksi. Pari kertaa ruuna hyppäsi kuitenkin irtona kunnes kaahaili vain esteen ohitse. Riimu päähän ja liinaan niin sitten alko hypyt maistua kun ei saanut kaahailla ohitse :)  Hieno poika. Loppu hyvin, kaikki hyvin.




Anttia ootellessa tuli väsy.


Ei ihan onnistunu nämä meikäläisen klippailut kun kuvista kattoo :D Rajat hukassa...


Söpistelijä ruuna.

Antilla oli kuitenkin homma hanskassa, heti alkuunsa. Tosin muutaman innokkaan loikan jälkeen se innostuki vain revittelheen ympäri kenttää ilman hyppyjä. Niinpä turboilijakin näpättiin liinaan ja alko esteiden ohittelu loppua. On se melkonen turbopappa, ei uskois jos ei tietäis itekhään että se on jo parikymppinen.

<3




Taaken suitsien hajomisen vuoksi oliki iltapäivästä hyvä syy ajella hööksiin. Uudet suitset sieltä löytyi, nehän oli pakko ostaa huomisen tunteja ajatellen ja itselle paita ja liivi alealesta. Hauskaa oli likkojen kanssa taas. Huomenna tunteillaan jälleen ja kouluvalkkuun on enään viikko! :)



2 kommenttia:

  1. Onko tämä se taake jota voitolla tähtiin blogin kirjoittaja kati joskus vuokrasi tms.? Huippu hieno, en olis arvannu lämminveriseksi! Onko se joskus startannut vai onko se aina ollut ratsu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Juu on sama Taake :)
      Raviura on takana ja ratsun uraa on viime kesänä alettu työstämään. Reenit ja uusien asioiden opettelu jatkuu edelleen :)

      Poista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...