22. maaliskuuta 2015

Puskamopot maneesilla

Kylläpä oli edustavaa sakkia liikenteessä ;)

Olipa muuten hilpeää mennä pitkästä aikaa maneesissa hyvällä pohjalla. Nyt kun on kohta vuosi räpelletty "pelto kentällä" tai muulla ei niin hyvällä kentällä, niin olihan se ihan hauskaa. Tosin minusta tuntu etten osaa Taakea rattastaa taas ollenkaan. Käynnissä niinkin tuntu ihan hyvälle mutta ravityöskentelyt tuntui taas hankalalta. Tosin minusta tuntu että Taake oli alkuun taas vähän jumissa, mutta kyllä se sitten vertyi ja alkoi tuntumaan 'normaalilta' ja työskentely helpottu kummasti.


Olima siis tänään Hirvaalla Ratsukievarin maneesilla Mintin valmennuksessa. Hyviä neuvoja tuli taas paljon, meikäläiselle lähes joka asiaan. Tunti meni ihan liian nopeaan, olis helposti voinu vaan puksuttaa intoa täynnä toisenkin tunnin perään.

Aluksi haettiin hevoset kulkemaan suoraa linjaa ja painolla korjattiin jos heitti säkää jommalle kummalle sivulle tai väänsi kaulaa vinoon. Taaken kans tässä ei ollu isoja ongelmia. Itse kun taas hoksasin miten se on helppo korjata painolla suoraan, se kulki entistä paremmin. Haettiin hevosia myös pohkeella ojentamaan kaulaa eteen ja näin ollen pohje samalla pyysi takajalkoja alle.Pääty ympyrällä haettiin hevosia taipuneina säkä ja häntä samassa linjassa kulkemaan. Taaken kanssa tämä tehtävä tuntui kans yllättävän helpolta. Miehän ootin kaikkien tehtävien olevan nimenomaan mulle hankalia, ei hevoselle. Mutta ei ne sitten tuntuneetkaan niin vaikeilta, ehkä mie jotaki vielä osaan. Ja toivon mukaan tulen osaamaan tästä edespäinkin.

Lopputunnista otettiin laukannostojakin, mutta tunnin vähän venyessä tuli Mintille kiire lähtemään jo seuraavalle tallille. Taake näytti valmentajalle hienot pukkisarjat enkä millään meinannu saada siltä hyvää laukkaa ollenkaan. Sain kuitenkin hyviä neuvoja sen työstämiseen lisää. Valmentajan lähdettyä otin kuitenkin ruunalle nostot alle niin että sieltä laukkakin saatiin ja pukitukset loppui. Eihän sitä passaa kiitellä ja lopettaa rattastamista kun toinen vain pukittelee. Oppii pian että pukittaessa pääsee pois töistä. Tyytyväinen olen silti ruunaan ja siihen että 'uskallettiin' puskamopojen kanssa lähteä ihmisten ilmoille. Tästä on hyvä jatkaa taas uusien oppien kera :)


Laura oli menossa mukana Antin kanssa. Hyvä kun maneesiin mentäessä Mintti kyseli hevosten iät ja Laura huikkasi Antin olevan "parikyt vuotias", yllätti se valmentajan. Sanoi ettei kyllä olisi heti uskonut sen olevan niin vanha ja kehui olevan sen ikäiseksi hyvässä lihaskunnossa. Antin työskentelystä saatta kuiteski lukea lisää Lauran blogista.Kiitokset Oonalle kuvista ja hevosten hoitajana olemisesta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...