27. tammikuuta 2015

Kärryillä

Tupla T:t eli tohelot Taneli ja Taake pääsivät tänhän yhteislenkille metsään. Keli oli mitä parhain. Pakkasta vain -7, ei tuulta ja aurinko paistoi. Mitä mahtavin kevät ilma! Nyt jälkikäthen harmittaa vietävästi etten räpsytelly enempää kuvia tai ottanu kameraa kärryille mukaan. Jälkiviisaus paras viisaus.

Tytöt kaahailemassa sunnuntaina :)

Aurinkoinen keli innoitti minua kaivahmaan kärryt hangesta esiin. Iita oli jo tallissa varustelemassa Tanelia sillä aikaa kun mie putsailin kärryjä lumesta ja jäästä. Taake sai hengailla siis pitempään tarhassa ennenkö hain sen sisään valjastettavaksi. Taneli katteli satula selässään käytävällä olevia valjaita silmät pyörien 'Ethän nuita minun selkään vaan laita!'. Ohitin valjaitten kans ruunan käytävällä ja karsinassa seisoskeleva Taake ei noteerannu valjaita mitenkhän. Valjaat niskaan, suittet päähän, suojat jalkhan ja menoksi. Kärryjä perhän virittäessä Taake muistutti lähinnä nukkuvan rukousta. Korvat melkein roikku sivuilla ja silmät oli puoliksi ummessa. Ai miten niin se on tottunu kärryjen kanssa oottelemaan että se hias ihminen häärää jokapuolella saaden hommansa valhmiiksi ja iskisi pyllynsä kärryile.


Kärryjen eessä oliki tänhän ihan ratsu hevonen. Se ravihevonen oli kadonnut kuin tuhkatuuleen tässä kärryttely tauon aikana. Mitään turpa taivasta kohen ravia ei tarjottu kertaakaan vaan Taake oikein näppärästi omasta halustaan tarjosi kyydissä olevalle hienon ilmavan ja tahdikkaan ravin. Sai ohjastaja kerranki hiljentyä kyytiin ja piettää leukaansa paikahlaan ettei tipahtanu välille. Enpä olisi ikinä moista uskonu, että kärryjenkin edessä Taake tarjoaa ratsun hyvää tahdikasta ravia, oikeinpäin selkäänsä käyttäen. Aivan loistava ruuna jälleen kerran yllätti omistajansa. :)

Taneli oli ihan touhua täynnä ja lievää jännitystä oli havaittavissa kun pihasta lähettiin. Talojen ohi päästyämme se kuitenkin alko pikkuhiljaa rentoutua ja maltto ravikäynti sekotuksen muuttaa käynniksi. Pieniä pätkiä ravailtiin lumisellä mettätiellä ja vähän pitempiä pätkiä käveltiin jotta takana oleva ratsukko sai välillä hengähtää. Reissu meni kokonaisuudessaan hyvin ja Tanelikin tuntui olevan loppujen lopuksi ihan tyytyväinen metsäreissuun. Onhan siitä jo hetki kun se on siellä viimeksi käynyt.

MuhkuMöhkö <3

4 kommenttia:

  1. Ihana, Taake on päättäny että se on nyt sitte ratsu oikein tosissaan :)

    VastaaPoista
  2. Miksi sulla on just lämminverisiä, miksi ei muun rotuisia hevosia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa mulla on muunkin rotuisia mm. Poni ;)

      Antin lisäksi toiseksi hevoseksi oli tulossa Norjalainen kylmäverinen mutta myyjä teki oharit ja hevonen jäi saamatta. Sen jälkeen kävin katsomassa Taakea kun sitä tarjottiin ja tykästyin sen luonteeseen. Lämminverinen sopii minun käyttötarkoitukseen hyvin. Harrastehevonen joka sopii joka lajiin. On kiltti, tottunut kaikenlaiseen, on lastenkin käsiteltävissä. En tarvitse hienoa puoliveristä joka menee piffit ja piruetit, koska oma harrastaminen on nimenomaan harrastamista eikä isompaa valmentautumista ja kisaamista. Kotivalmennukset ja tunnit ovat sitä varten että ommat taidot pysyy yllä ja opitaan vähän lisää hevosten hyvinvoinnin kannalta. Pelkän maastoilun ja kärryttelyn lisäksi on hyvä osata jumppailla hevosen lihaksistoa myös kenttätyöskentelyssä.

      Lämminverinen on hyvin soveltuva ja sopii siis juuri minulle ja minun käyttöön. Suomenhevonen olisi toinen tai muu kylmäverinen, minkä voisin ostaa mutta vielä ei ole sen aika. Katsellaan joskus tulevaisuudessa miltä elämä näyttää jos laumaan liittyisikin joku muun rodun edustaja :)

      Poista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...