21. tammikuuta 2015

Suomenjunttura



... Ei ehkä olekhaan niin Juntti kun voisi luulla. Taneli kävi tänään toista kertaa kentällä työskentelemässä. Tähän astihan olhaan juoksutettu ja liinassa ratsastettu lähinnä pihalla ja jäällä. Kaverini oli tullut viikoksi JKL:stä lomalle tänne kotipuoleen ja tuli läpiratsastaan kaikki kolme ruunaa. Antti ja Taake meni ihan näppärästi ja meän kaikkien yllätykseksi Taneli Kaneli oli ihan suuremmoinen tänään.


Se ei hätkähelly tai ottanu vauhteja tyhjästä. On vissiin juoksutukset yms totuttelut tehneet tehtävänsä. R kiikkui hevoselle selkään ja se toimi ihan nätisti. Vasen kierros on huomattavasti helpompi Tanelille kuin oikea ja siihen se alkoi ravissakin jo myötäämään ihan mukavasti. R intoutui Tanelin toimivuudesta niin kovin, että se pyysi ruunan pariin otteeseen nostamaan laukankin. Oikeaan kierrokseen se on tuntunut alusta asti oikein hankalalta, lähinnä taipumaan. Voi olla ravihommista niin tönkissäkin. Ensi kuussa onkin kengitys aika niin samalla hierottua jokaisen auki, myös Tanelin. Tässä kuitenkin tämän päivän kuvailuja suomenjuntista :) Alimmaisena myös videota.

















4 kommenttia:

  1. Voi hitsi tuota Reksua! Ihan supertaitava ja Taneli meni niin kivasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meni :) son niin "peloton" että menee vaan. Tosin näky toimivan. Omistakali kokeili sitte ja hienosti meni! :)

      Poista
  2. Oho, ompas siinä hevosella vauhti päällä. Ei pahalla, mutta ensimmäisenä itse lähtisin hakemaan tuolle hevoselle tahdin tuohon liikkumiseen, ennenkö kaahottaisin kaula mutkalla täysillä. Jalat käy samaa tahtia ku pikkuponilla.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssasi. Selässä olija ei siis ole hevosen ylläpitäjä eikä meillä useasti käyvä. Hevosen "koulutustasoon" nähden tämä ratsastaja otti omasta mielestäni ihan liikaa vauhteja Tanelin kanssa mm. mitään laukkaa ei olisi tarvinnut edes yrittää kokeilla. Ei se onneksi yhdestä kerrasta pilalle mene.

      Ensisijaisesti tahtia haetaan liinassa, sekä kentällä työstetään selästä toistaiseksi eniten vain käynnissä. Ravia on välillä otettu pieniä pätkiä mistä on kuviakin toki muissakin postauksissa. Tahti ja hevosen rentous on ne ensimmäiset asiat mitä etsiskellään hevoselle rutiiniksi. Nämä "kaahaukset" ei todellakaan kuulu meidän treeni päiviin mitenkään :)

      Poista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...