1. tammikuuta 2015

Järven jäällä


Vuosi 2015 käynnistyi loistavalla ilmalla meillä. Mikä mahtavampaa kattoa mittariin joka näyttää -1 ja aurinko yrittää paistaa pihamaalle vaikkei se kovin ylös nousekhan. Jokatapauksessa mie olin heti aivan intoa täynnä, siskoon potkin vauhtia että seki heräis tälle päivää. Ei olis parempaa keliä ennää lähteä hevosten kanssa järven jäälle laukkailehmaan. Niin mie lähin intoa puhkuen hevosia hakhen tarhasta talliin ja satuloimaan niitä sillä aikaa kun odottelin Mian heräilyjä.


Avomies ajeli toissapäivänä jäälle tosiaan rallirataa autoille missä ne uudenvuoden illan ajoit rallia. Aivan loistava rata siis päästellä myös hevosella. Antti oli heti menossa mukana kun se hoksasi että meillä on hirmu iso lääni käytössä. Sehän tietää aina jo valmiiksi minun ajatukset, muutama kierros lämmittelyjä ja turbopappa oli irti! Kyllä oli papparaisessa joka juuri täytti pyöreitä 20 vuotta taas vauhtia. Vesi valu silmistä ja mie vain nauroin. Tätä tuuletusta olhaanki kaivattu taas vähän aikaa. Kyllä puhistuu pää ja ajatukset kun Antin kans ollaan yhtä, se tietää ja tuntee kaikki minun liikkeet selässä milloin käännytään tai hiljennetään tai lisätään vauhtia. Ei tarvi kuin pikkusen liikahtaa niin pappa tietää mitä tehä. Joskus tuntuu että se ihan lukee ajatuksenikin. Tottakai turbopappa muistutti omista tavoistaan kun se oikein kuumuu ja paikallaan ei voi seistä. Kun ei pääse liikkeelle niin se liike nousee aina kuumuessa sinne ylöspäin, eli pystyyn nousuja tapahtu taas muutaman kerran ennenkö pappa rauhottu. Ei se nouse tai hyppää siihen tyyliin että yrittäis ihmistä puottaa, nouseminen on vain sellaista siistiä ja rauhallista ylös nousemista ja alas laskeutumista.
















Mia (sisko) ravaili Taaken kans hyvvää vauhtia pitkin rataa ja pari laukkapätkääkin ne otti. Taake kulki taas tosi hienosti ravityöskentelyt kuolaimettomilla suitsilla. Se on kyllä loistava ruuna, niin kiva kattoa sen liikkumista.










Tälläinen alotus vuodelle meillä, otettiin se ilosesti ja riemuiten vastaan. Mira ja Taneli nautti heinistä, harjauksesta ja leipäpaloista. Onni on oma ranta niin kesällä kun talvellakin. :) P.S. Ei muuten yksikään heponen meillä välittänyt raketeista mitään. Tyytyväisenä mussuttelivat heiniään koko illan ja yön vaikka miehet tässä omassa rannassa raketteja paukuttelivatkin suhteellisen paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...