22. tammikuuta 2015

200 takana 135 edessä


Voihan apua, en tiiä mistä päästä alkasin tekheen selkoa. Tuntuu että asiaa olis vaikka kuinka paljon, mutten osaa päättää mistä alkasin tätä juttua purkamaan. Otsikossa olevat vuorokaudet ovat tietenkin tiineys vuorokausia. Se mitä on edessä on "noin" vuorokausia, mitä keskimäärin on laskettu. Nehän voivat heittää tammakohtaisesti 320-360 vuorokausien välillä. Mutta yleisimmällä 336 vuorokaudella laskettuna olisi tuo 135 vuorokautta jäljellä enään.

Eilen tunsin ensimmäiset hennot potkut Miran mahassa. Ihan mahan alla tamman nisien edessä, juurikin siellä keskellä. Ei ne mitään kauheita kovia kopseita olheet, vaan hennosti tuntuvia pieniä potkuja. Näistä ensimmäisistä käsiin tuntuvista potkuista 'menin sekaisin'. En tienny oisko pitäny itkeä vaiko nauraa ja tottahan sitä piti pari onnen kyyneltä tirauttaa. Nämä "ensimmäiset" potkut teki tiineyden jotenkin Todellisemmaksi kuin mitä se tähän asti on ollut. Onhan se totta ollu tottakai koko ajan Miran mahan kasvun myötä, mutta silti tämä hetki oli jotaki ihan uutta 'minun elämässä'.


Mira katteli minua jotenkin pehmeämmällä ilmeellä kuin aiemmin kun olen masua halinut. Kuitenkin pilke silmäkulmassa kuin kertoen " Vihdoin sie hokasit, siellähän son pyöriny alusta asti ja nyt vasta sie sen tajusit ". On se vaan hassu poni ei voi muuta sanoa. Ja tämänkin asian olen todennut varmaan monen monta kertaa jo, sen olevan hassu nimittäin. :)


Ponin pullukka lähti tänhään kentälle Tanelille henkiseksi tueksi, ettei ruunan tarttis olla kentällä yksinään vielä. Mie muka oikein puunasin ja harjasin palleron ja heti ensi töikseen se kentällä otti tottakai hyvät lumipesut piehtaroimalla. Tässä taas kiitosta kunnon harjauksesta ;) Miralla tuntui olevan oikein hauskaa kiusaamalla Tanelia. Toinen raukka laitetaan töihin ja poni ravailee vierestä ohitte ja parkittaa sitten suoraan edessä että on suomenhevosenkin pakko pysähtyä. Eihän tuollaista pientä pyöreää ponia voi vaan jyrätä yli.
Mie nauroin taas niin että melkein housuni kastelin kun yritin kuvata ponin menoa ja touhuja. Se kovasti yritti ettiä "pakoreittiä", mistä pääsisi mahdollisimman nopeasti kotiin.


Suurin harmi oli kuitenkin kun tuo ärsyttävä ihminen kameroineen jumitti juurikin sen polun edessä mistä kentälle tultiin, joten eihän siittä päässy ryntäämään kotia. Kuinka tylsää voi pienen ponin elämä olla "seuraneitinä".

Hyvin tuo pieni ja pyöreä kuitenkin tuolla mahalla pääsi piehtaroimalla ympäri menemään. Kyllä se on hauskan näköinen kun maha on joka kulmasta ihan erin kokoinen. Eniten maha on tähän asti kuitenkin "sijoittunut" vasemmalle puolelle. Mitenhän ne vanhat uskomukset varsan sukupuolesta menikään?
Tamma vasemmalla, ori oikealla.
Liekö näihin uskominen? Myöhemmässä postauksessa yritän käsitellä näitä aiheita lisää.




Kentällä oli hirmu hauskaa. Mira päästeli piehtaroimisten lomassa pukkilaukkaa, kiusasi Tanelia ravailen sen edelle ja pysäyttäen sekä yrittäen kiilata raukka ruunaa hankeen. Toinen ei tiennyt miten suhtautua ylivilkkaaseen ruskeaan palleroon pinkkeine vermeineen kun se pyörähteli kauheaa kyytiä ohitse. Mikä kamalinta, tuo selässä oleva ihminen ei antanut lähteä ponin mukaan rientoihin!


Nööön! Vielä jaksaa!

200 vrk

Ja takaa sama määrä.







Etpäs menekään!
Mie olen miettiny ja vähän yrittänyt tutkiakki että minkälainen varsa sieltä voisi olla tuloillaan. Mie toivoisin ehkä enempi ori kuin tamma varsaa. Kummassakin omat hyvät puolensa mutta tällä hetkellä ori kiehtoisi enempi. "Tutkimuksen" perusteella meille todennäköisimmin rautias varsa tulee, mutta onhan noita vaihtoehtoja muitakin. Minun unelmissa; rautias ori pienellä tähdellä tai muulla päämerkillä varustettuna.


Mitä sie veikkailisit? 
Ori vai Tamma? 
Entäpä väri? 
Isä on ruunikko, Mira tummarautias. 
Suvuista tulee paljon rautiasta takaa, mutta koskaan ei voi tietää varmaksi. 
Jääköön se siis nähtäväksi :)


5 kommenttia:

  1. Veikkaan ruunikkoa oripoikaa! :D Muista sit räpsiä ihan hirmusesti kuvia ens kesänä, pienet shettisvarsat on ehkä suloisinta koskaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonii, hienoa! :) Muistan ihan varmasti, voin vannoa että tulee täyttymään tietokoneen muisti ja ulkoset kovalevyt, hyvä syy shopata uusia kovoja ;)

      Poista
  2. Mie olen sen rautiaan kannalla edelleen ja luulenpa että tamma tulee :) Ihana plussapallo Mirabella!

    VastaaPoista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...