14. tammikuuta 2015

Entinen turboilija?

Antti turbopapparainen taitaa olla menneen talven lumia, se turbo vaihe meinaan. Kenttä hommissa ainakin. Mikä on sinänsä mahottoman hyvä, se hoksasi Sussun valmennuksessa Lauran ratsastamana sen Tahdin. Tänään vääntelin papan kanssa kentällä samalla aikaa kun Iita juoksutti Tanelia.


Pappa oli ihan super, sen ravi on nykyisin oikein letkeää, tahdikasta ja pehmeää. Jonnekkin kauas on hävinnyt se sen tikittävä lyhyt askelinen ravi kiihyttelyineen. Ennen se aina kiiihytti kun käänsi suoralle uralla ja kaarteilla ja volteilla se sitten aina rauhoittui työnskentelemään. Ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin sen ravissa pystyi istumaan, niinpä heitin jalustimet kaulalle uhkailemalla omaa tasapainoa. Hyvin kuitenkin kyydissä pysyin ja meno oli mukavaa.




En ole hetkeen itse ollutkaan papparaisen selässä kentällä. Olen vain maastoillut papan kans kun en sitä taho luottaa pienimmille kuin kävely maastoon. Maastossa turbovaihde vielä löytyy joten ei ole siis syytä huoleen, pappa on elämänsä kunnossa :) Tässä taannoin kun olen sanonut että sitten kun papasta turboilut loppuu on sen aika siirtyä vihreille kun ei se sitten enään olisi oma itsensä. Vielä kuitenkin tuntuu vahvasti olevan, kenttä työskentely on vain saanut uuden ulottuvuuden papan kanssa. Hienoa huomata kuinka hevonen muuttuu, kuinka sillä loksahtaa joku asia kohdalleen kun se kerran sen löytää. Antti on toiminut nyt jokaisen ratsastajan kanssa kentällä tosi hyvin. Se tekee töitä oikein ja on tosiaan löytänyt sen tahdikkuuden sinne mitä sillä ei ennen ole ollut kuin tappeluiden jälkeen. Antti taitaa olla kuin viinit? Eikö niistä sanota että ne vanhetessaan vain paranee.? Tämän kohdalla ainakin pitänee paikkansa ;)


Taneli kulki liinassa ihan kivasti taas, tosin rauhallisemmin kuin eilen. Sen mitä kerkesin omalta ratsastukselta kurkkia. Lopuksi Iita kiikku Tanelin kyytiin ja mie otin sen liinaan Antin selästä ja käveltiin jäällä loppu käynnit. Taneli sai paljon kehuja taas hyvästä käytöksestä. Ensin se tuntu että pitää miljoonaa lähteä painattaan Antin edellä tai viereltä karkuun eteen. Hyvin on raviajat vielä nupissa. Keulaan ja kukat meininkiä? Antin kans kun kaarsin vain sen eteen käveleen niin sitten Taneli käveleskeli tyytyväisenä Antin takana "käsihevosena". Kyllä näistä on hyvä jatkaa, miehleisiä ruunia. 







Ponin masussa ei tunnu vielä liikkeitä, maha on selvästi kyllä ruvennut painamaan. Muori on alkanu vähän äksyileen jos mahaa koskee "painamalla". Mutta jos vain hivelee ja rapsuttelee on kaikki hyvin ja toinen naatiskellee. Päikkäreitäkin se on ruvennut nukkumaan makoilemalla, tähän asti se on seisten kuorsannu toisten kans. Vielä olis tälle päivää Taaken juoksutus. Ruokatunti ohi ja kahvin jälkeen pihalle mars ;)

Katelkaapa eilinen postaus, kysymyksiä kaipailen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...